mandag den 3. juni 2013

Ramsløgspesto


De skønne ramsløg er ved at synge på sidste vers og det skal udnyttes! En ramsløgspesto smager fantastisk og er et godt alternativ til den traditionelle, grønne pesto af basilikum eller rucola. Ramsløg kan oven i købet findes i skoven, så det er bare med at komme af sted! Som en ekstra bonus, kan man fryse pestoen ned, så der er god mulighed for at lave en kæmpe portion og gemme den til senere.
Nu når ramsløgene er begyndt at blomstre, kan smagen godt blive lidt bitter. Jeg havde ikke noget problem med det, da jeg lavede pesto, men man kan evt. tilsætte lidt persille, som så tager den bitre smag.

Det skal du bruge:
50 blade ramsløg - ca. 100 g
1 dl god olie, fx olivenolie
70 g mandler
1 tsk honning
Lidt salt


Sådan gør du:
Skyl ramsløgene godt og blend det hele, men start kun med halvdelen af olien. Tilsæt mere til pestoen ikke længere er tør (det er selvfølgelig en smagssag) og smag til med salt.


TIP: Pestoen kan fryses, så lav gerne en stor portion.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar