torsdag den 16. maj 2013

Spicy linsesuppe


De fleste bælgfrugter skal sættes i blød og koges inden brug, for at fjerne lektiner, der kan give forgiftninger hos mennesker. Men linser (både grønne, røde og sorte) kan koges direkte fra posen er er rigtig lækre i supper og gryderetter. Hvis man er til supper med masser af det våde, kan man evt. tilsætte 2 liter vand - men jeg kan nu godt lide, at det fyldet, der fylder mest.

4 personer
Det skal du bruge:
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk karry
1 tsk chilipulver - eller paprika, hvis du er en tøsedreng ;-)
200 g kartofler
150 g gulerødder
250 g grønne linser
1,5 l vand
1 terning grøntsagsbuillon
1 spsk balsamico - kan evt. erstattes med æblecidereddike eller udelades helt
Lidt tørret timian


Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og svits dem i lidt olie. Tilsæt karry og chili (eller paprika) og lad det suge olien til sig. Et krydderi som karry skal altid lige "brændes" lidt, før det giver smag. Skær kartofler og gulerødder i mindre stykker, lad gerne skrællen sidde på. Hæld dem i gryden sammen med linser (der lige er skyllet i koldt vand), vand, buillonterning og evt. balsamico. Bring suppen i kog og lad den koge under låg til grøntsager og linser er møre - det kan godt tage en halv times tid eller mere, så man kan evt. koge vandet i en elkedel, inden man hælder det i. Skum suppen, når den er ved at være færdig og server med lidt timian drysset hen over.




Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar