torsdag den 23. maj 2013

Rabarber-marmelade



Det er endelig sæson for den skønne rabarber (Jeg ville have lavet et ordspil, men kunne kun komme i tanke om "rar rabarber" og det spillede ikke rigtig...) og det skal udnyttes, så her kommer første af mindst 3 rabarber-relaterede indlæg: Den lækreste rabarbermarmelade med et syrligt pift.

Mellem glas (ca. 300 mL)
Det skal du bruge:
250 g rabarber
150 g hindbær
1/2 citron
40 g sukker
1 spsk vand


Sådan gør du:
Skær rabarberen i skiver á 1 cm og riv citronskallen fint, så du har ca. 1,5 tsk. Hæld det i gryden sammen med hindbær, sukker og saften af den halve citron. Lad det koge op og lad det simre i ca. 15 minutter. Skold et sylteglas (skyl det indvendigt med kogende vand) og det tilhørende låg, hæld marmeladen op i det og lad det køle ned.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar