tirsdag den 14. maj 2013

Grøn risotto


Risotto er en af de herlige retter, hvor man ikke tænker over, at der mangler kød. Denne udgave er dejlig let og frisk og kan også gøres vegansk, hvis man udelader osten. Så prøv den og se, hvor lækkert man kan leve som vegetar ;o)

4 personer
Det skal du bruge:
1 løg
2 fed hvidløg
400 g risottoris
1,5 l kogende grøntsagsbuillon (2 terninger)
250 g ærter
1 bakke ruccola eller babyblade
2 forårsløg
50 g græskarkerner
100 g revet mozarella


Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint og svits dem hurtigt i lidt olie, uden de tager farve. Tilsæt risene og rør godt rundt, så de bliver fedtet ind i olien. Tilsæt buillonen lidt efter lidt (ca 2 dl ad gangen) og lad risene suge det til sig. Rør godt rundt og fortsæt til al buillonen er brugt. Tag risottoen af varmen og tilsæt ærter, ost, hakket forårsløg og ruccola - gem lidt til servering. Rør godt rundt og smag til med salt og peber. Server med det sidste ruccola på toppen.

3 kommentarer:

 1. Åh, det er godt nok længe siden, jeg har fået risotto - det ser ellers godt ud, grønt er jo godt for øjenene siger de kloge (:

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne.

   Ja, det her er nok en lidt sundere version end mange af de andre risottoer, man kender. Jeg tror også jeg vil prøve at lave den uden ost, så den bliver vegansk - men det skal jeg nok skrive om, til den tid :)

   Jeg læste lige i går, at ruccola både indeholder jern og C-vitamin og det win/win, for man kan ikke optage jern uden C-vitamin. Til gengæld må man ikke spise alt for meget, da det indeholder nitrat :)

   Kærligst, Mie

   Slet
 2. uuuhm, det ser lækkert ud :D

  SvarSlet