fredag den 3. maj 2013

Pasta med rejer og ruccola


Som nævnt i mit veggie-indlæg (Læs det her), prøver jeg at undgå fisk og skaldyr. Den eneste form for kød jeg har købt de sidste næsten 3 måneder, er en pakke røget ørred, så det føltes helt mærkeligt at smide en pose rejer op på kassebåndet i Netto. Men jeg har gået og fantaseret om pasta med rejer på det sidste, så nu skulle det være. Den er lidt spicy, den her ret, men citronen komplementerer det rigtig godt. Og så er den dejlig let - perfekt med et glas koldt hvidvin, en sommeraften.

4 personer
Det skal du bruge:
400 g spaghetti
2 fed hvidløg
1 rød chili (eller 2 tsk chiliflager)
400 g rejer
1,5 dl hvidvin
2 spsk tomat-pesto - eller 8-10 soltørrede tomater, der er blendet
1 citron, saft og skal heraf
100 g ruccola


Sådan gør du:
Kog pastaen i saltet vand. Gem lidt af kogevandet.
Varm lidt olie op på en pande eller i en gryde og tilsæt finthakket hvidløg og chili. Når hvidløget begynder at få farve, tilsættes rejerne og de steges i 1 minut. Tilsæt hvidvin og pesto, rør godt og lad det småsimre til vinen er kogt ca. halvt væk. Tilsæt pasta, citronsaft og halvdelen af ruccolaen og rør godt rundt. Server med resten af ruccolaen og den revne citronskal drysset hen over.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar