mandag den 3. december 2012

Klejner



50 små klejner
Det skal du bruge:
575 g hvedemel
100 g margarine
75 g sukker
1 æg
2½ dl lunken mælk
75 g gær
Til kogning: 500 g palmin


Sådan gør du:
Rør gæren ud i den lunkne mælk. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det hele sammen til en homogen dej. Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i 30 minutter. Rul dejen ud i 5 mm tykkelse og skær den ud i harlekin-mønster. Skær et snit midt på og vrid klejnerne. Lad dem evt. efterhæve et par minutter, mens du varmer palminen op - den skal opvarmes til ca. 180 grader. Smid et lille stykke dej ned i, hvis palminen bruser op, er den klar til brug. Kog klejnerne på begge sider til de er gyldne og læg dem over på fedtsugende papir - jeg har brugt avis beklædt med køkkenrulle. Det er meget vigtigt at bruge en hulske af metal, da plastik ikke kan tåle varmt fedtstof.

Spises friske.

TIP: Du kan vride klejnerne og derefter smide dem i fryseren. Tag dem op når de skal bruges og kog dem mens de stadig er frosne.

1 kommentar:

  1. MUMS ! Heldigt at jeg faldt over din blog. Hvor ser det hele lækker ud! Jeg følger dig nu :)

    www.amydyrholmkristiansen.dk

    SvarSlet