fredag den 3. januar 2014

Nemme mandelsmåkager
Jeg havde lavet de her småkager til at tage med i praktikken og de var et hit! Det er ikke en helt typisk småkage. Den er anderledes på den måde, at der er nødderne der giver fyld og ikke en masse sukker og mel. Det gør også, at den faktisk mætter lidt og den kunne nok godt bruges som et lille mellemmåltid ved siden af et stykke frugt eller knækbrød.

12 stk
Det skal du bruge:
250 g hakkede mandler
75 g mel - gerne fuldkornshvedemel!
2 spsk knust hørfrø
1/2 dl hakkede rosiner, dadler eller tørrede tranebær
3/4 dl sirup
1 tsk vanillesukker
Evt. lidt vand


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 180 grader.
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og rør godt rundt, til du kan forme små kugler ud af det. Tilsæt evt. lidt vand, hvis det ikke vil samarbejde. Tril små kugler, sæt dem på en beklædt bageplade og tryk dem flade med en gaffel eller dine fingre. Bag dem i 15-20 minutter (afhængigt af tykkelsen) til de er gyldne.

TIP: Du kan erstatte mandlerne med hasselnødder eller valnødder og på den måde få lækre hasselnødde- eller valnøddesmåkager.

5 kommentarer:

 1. Hvor ser de bare lækre ud! Mums!
  anna-mad.blogspot.dk
  Knus Anna :)

  SvarSlet
 2. Kan man udskrifte mandlerne med peanuts? :))

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nadja!
   Jeg tror bestemt godt at man kan bruge peanuts. Jeg ville måske lige ryste dem i et sigte først, for at slibe saltet af :)
   Kh Mie

   Slet
 3. Er der nogen der har prøvet vanillesmåger med æblesaft i dejen og så dadel indeni
  De blev solgt på det internationale marked, der er hvert år. Den italienske bod der laver dem, siger at det en æblevanille biskuit med dadel indeni. 😋

  SvarSlet
 4. Rigtige dejlige kager! Selv min kræsne lillebror er vilde med dem! Bagetiden var dog en del længere i beskrevet (brugte varmluft, 180 grader) bare til info

  SvarSlet