tirsdag den 27. november 2012

Brunkager


100 stk.
Det skal du bruge:
200 g margarine
150 g sirup
75 g brun farin
125 g sukker
5 g stødt nellike
5 g stødt allehånde
5 g stødt kanel
5 g potaske udrørt i 2 spsk vand
½ appelsin - fintrevet skal heraf
500 g mel
100 g mandler


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 200 grader.
Læg mandlerne i en skål og hæld kogende vand over.
Smelt margarine, sirup, farin og sukker i en gryde. Lad det køle lidt af og rør godt sammen med krydderierne. Rør melet i og ælt dejen, til den bliver ensartet. Hæld evt lidt mere mel i, hvis den stadig er meget klistret. Rul dejen ud og stik kagerne ud med små kageudstikkere. Læg kagerne på en beklædt bageplade.
Smut mandlerne ud af skindet og læg en mandel på hver kage. Bag kagerne i ca. 5 minutter. De skal være gyldne og det er vigtigt at holde godt øje, for de får hurtigt for meget.

Køl kagerne af på en rist og opbevar dem i en tætsluttet kagedåse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar