tirsdag den 6. november 2012

Knækbrød




2-3 bageplader

Det skal du bruge:
3,5 dl mel (al mel kan bruges - jeg bruger almindeligt hvedemel)
1 dl solsikkekerne
1 dl græskarkerner
1 dl hørfrø
1 dl sesamfrø
1 dl havregryn
1 tsk bagepulver
2 tsk salt
1 dl olivenolie
2 dl vand


Sådan gør du:
Tænd ovnen på 200 grader.
Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål og hæld vand og olie i. Tag halvdelen af dejen ud på et stykke bagepapir, læg et stykke bagepapir over og rul det ud med en kagerulle. Der er i hvert fald nok til 2 plader, hvis man gerne vil have det rigtig tyndt, kan man godt få 3 plader ud af det. Brug en god kniv til at skære knækbrødene i den ønskede form - jeg skærer dem i ruder. Sæt pladen ind i ovnen 12 minutter. Løft lidt i hjørnet for at se, om de er sprøde. Hvis knækbrødene stadig er bløde, skal de have lidt længere. Men hold godt øje, for de skal ikke have mere end et minut for meget, før de bliver brændte. Lad dem køle af, inden du lægger dem over i en kagedåse eller lignende.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar