søndag den 9. december 2012

Honninghjerter


30 små hjerter
Det skal du bruge:
500 g honning
500 g mel
10 g potaske
10 g hjortetaksalt
2 æggeblommer
10 g honningkagekrydderi


Sådan gør du:
Smelt honning i en gryde og rør det sammen med mel. Læg det i en bøtte med tætsluttet låg eller pak det ind i plastik. Lad det stå ved stuetemperatur til næste dag.

Næste dag: Tænd for ovnen på 170 grader.
Bland potaske med lidt vand - kun så lidt, at potasken bliver opløst. Hæld den i grunddejen og bland sammen. Dejen kan godt være meget sej, så det kan være en fordel at bruge en røremaskine med dejkroge. Men man kan sagtens ælte med hænderne, det har jeg selv gjort.
Bland æggeblommer og hjortetaksalt og bland det i dejen. Dejen skal være til at arbejde med, hvis den er for hård kan du komme en æggeblomme mere i. Til sidst kommes honningkagekrydderiet i.

Rud dejen ud i en tykkelse på 4-5 mm. Hvis den er for klistret, kan du ælte lidt mere mel i. Stik små hjerter ud og læg dem over på en beklædt bageplade. Læg dem ikke for tæt, de hæver til dobbelt størrelse når de bages! Bag dem i ovnen i ca. 10 minutter. Giv dem et lille tryk med fingeren, hvis aftrykket forsvinder, har de fået nok.
Opbevares i tætsluttet kagedåse.

TIP: Hjerterne kan spises som de er eller pyntes med chokolade og glasur.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar