torsdag den 6. december 2012

Vanillekranse


70 stk.
Det skal du bruge:
1 stor vanillestang - vanillesukker er forbudt!
360 g sukker
400 g blødt, saltet smør
2 æg
500 g hvedemel
150 g mandler


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 200 grader.
Flæk vanillestangen på den lange led og skrab forsigtigt alle kornene ud med en kniv eller palet. Bland det godt med lidt at sukkeret, til kornene ikke længere klumper. Blend mandlerne fint.
Vanillesukker, sukker og smørret æltes sammen. Tilsæt ægget, rør godt sammen og tilsæt til sidst mel og mandelmel. Hæld dejen op i en sprøjtepose med stjernetyl (ca. 8 mm) og sprøjt dejen ud i kranse på ca. 4 cm i udvendig diameter - man kan også bruge kødhakker med stjerneudskæring. Der er meget vigtigt at der ikke kommes yderligere væske i dejen, da den så ikke kan holde formen i ovnen.
Bag kransene i ca. 10 minutter til de er let gyldne. Det er vigtigt at holde øje, for de får hurtigt for meget. Lad dem køle af og opbevar dem i en tætsluttet kagedåse.

TIP: Lad dejen stå i køleskabet et døgn inden du bager kransene, så træder vanillesmagen mere frem.

1 kommentar:

  1. Hej mie. Super blog og meget inspirerende ! ;-)

    jeg går på kokke skole.. hvor der laves alt muligt mad!

    http://jannijanainakristensen.blogspot.dk/ Kig fordi ( evt. følges?

    vh. Janni xoxo.

    SvarSlet