torsdag den 31. oktober 2013

Ovnbagt hokaidogræskar


Det er sæson for de lækre hokaido-græskar og de kan laves på tonsvis af forskellige måder. Den mest almindelige er nok græskarsuppen, men prøv også at bage det i ovnen med nogle forskellige krydderier. Det indeholder rigtig mange af de gode ting, bl.a. B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium og fibre. Det gør at græskarret er en rigtig god kilde til lidt ekstra næring i den kolde vinter.

4 personer
Det skal du bruge:
1/2 hokaidogræskar
En sjat olie
1 spsk herbes de provence eller timian - eller hvad du nu bedst kan lide
75 g mandler
125 g feta eller salatost


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 200 grader.
Flæk græskarret og skrab kernerne ud. Gem dem evt. og rist dem i ovnen. Skræl græskarret, det kan være en fordel at skære skrællen af med en kniv, for det er ret besværligt at skrælle den med en kartoffelskræller. Skær græskarret i både og vend det med olien. Drys med herbes de provence (eller andet krydderi) og hakkede mandler. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, til græskarret er blødt.
Drys til sidst med feta eller salatost i tern.

1 kommentar:

  1. Jeg fik denne salat for noget tid siden hos min moster, og det er nok noget nær det lækreste jeg har smart nogensinde!!! :-) dog er den bedre med feta'en i blok, som man brækker af i crumble version, synes denne variant er meget bitter. knus


    //Camilla Christine ♥♥♥♥♥
    http://www.fitspoblog.com/

    SvarSlet