Kære læser. Så går bloggen i luften og jeg starter ud med en opskrift, som en veninde efterspørger. Jeg håber alle får glæde af bloggen og jeg modtager meget gerne ris og ros.
2 personer
Det skal du bruge:
1 stort løg
En sjat olivenolie
3 røde peberfrugter
1 stor kartoffel
750 ml grøntsagsbuillon
½ tsk paprika
¼ tsk chili
Et lille bæger creme fraiche
Lidt frisk purløg
En håndfuld suppenudler
Sådan gør du:
Skær løget i tern og steg dem i olien i et par minutter - brug en gryde, der er velegnet til suppe, fx et tykbundet gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og riv kartoflen på et rivejern. Tilsæt begge til løgene og lad det stege meget kort. Opløs en grøntsagsbuillonterning i 750 ml kogende vand og hæld det i gryden med grøntsagerne. Tilsæt chili og paprika og lad det simre i en halv time. Kog i mellemtiden suppenudlerne.
Blend forsigtigt suppen med en stavblender, varm op igen og krydr med salt og evt. peber. Hæld suppen i skåle og rør creme fraichen i - ca. 2 spsk pr. skål. Tilsæt suppenudler og pynt med hakket purløg.
TIP: Suppen kan også bruges som forret. Udelad suppenudlerne, brug kun 1 spsk creme fraiche pr. skål og så strækker den til 4 personer.
Mmmh, den lyder super god. Det er lige før jeg overvejer, at købe ind til den i morgen, så vi kan få den til aftensmad :-D Bruger du en bestemt farve peberfrugter, eller er det en af hver farve, rød, gul og grøn? :-)
SvarSletHej! Jeg har bare brugt 3 røde peberfrugter. Snackpeber kan også bruges. Du kan også putte stegte kyllingetern i, hvis den skal mætte lidt mere (:
SvarSletJeg har lige lavet suppen idag - og den er nu føjet til mine favoritter over mad til kolde vinteraftener :-) Lige nu ligger jeg med en slem forkølelse, så det her var lige hvad jeg kunne have. Mmh :-)
SvarSlet