mandag den 1. juli 2013

Broccolisuppe


Nå, nu når sommeren ikke rigtig kommer alligevel, så kan jeg vist godt dele en suppe-opskrift med jer. Den er dejlig nem, rigtig lækker og cremet.
I Frankrig spiste vi ret meget kogt broccoli, fordi det eftersigende skulle være en super-grøntsag, der skulle virke forebyggende på nogle former for kræft. Siden da har jeg så fundet ud af, at det er bedre at dampe broccolien end at koge den, for på den måde bibeholder man flere af de gode stoffer. Og den indeholder masser af gode vitaminer og mineraler, så der er ingen undskyldning for ikke at spise mere af den!

4 personer
Det skal du bruge:
2 bundt broccoli
1 løg
1 l grøntsagsbouillon
2 kartofler
1 finthakket chili
2 store dåser kokosmælk (2 x 400 mL)
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander

Evt. lidt brød


Sådan gør du:
Skær broccolien i små buketter og skær stænglerne i tynde skiver. Skær løget i både og steg det i lidt olie sammen med broccolien i ca. 5 minutter. Hæld bouillonen ved og bring det i kog. Lad det småkoge mens du skræller kartoflerne og skærer dem i grove tern samt hakker chilien. Hæld det i suppen og lad det hele koge under låg i 20 minutter. Kør suppen glat med en stavblender. Tilsæt kokosmælk, spidskommen og koriander og varm suppen godt op. Smag til med salt og server med brød.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar