tirsdag den 9. juli 2013

Hyldeblomstsaft


Hyldeblomstsaft er indbegrebet af sommer og hvorfor ikke prøve at lave den selv? Det er rigtig lækkert og jeg synes det smager meget bedre end den færdigkøbte. Bare husk, at man helst skal plukke blomsterne minimum 50 meter fra trafikerede veje, så man undgår at få bilos med i saften.

1,5-2 l koncentrat
Det skal du bruge:
30 skærme hyldeblomster (ikke alt for små)
2 citroner
650 g sukker
2 spsk citronsyre
1,3 l vand
Evt. atamon


Sådan gør du:
Skyl skærmene godt og klip evt stilken af. Læg dem i en stor gryde eller skål med låg, skær citronerne i skiver og læg dem over blomsterne. Kog vandet og opløs sukker og citronsyre heri. Hæld sukkervandet over blomsterne, læg låg på og lad det trække i køleskabet i 4 dage. Hæld blandingen igennem et viskestykke, for også at få de helt små stykker sorteret fra. Hæld på flasker, der evt. er skoldet og skyllet med atamon, hvis saften skal gemmes i længere tid.

TIP: Man kan også fryse saften ned i isterningeposer.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar