mandag den 15. oktober 2012

Mozarella-risotto med stegte rejer og grønne aspargesDenne ret fik jeg på en restaurant i Frankrig, da jeg var med hele familien ude og se finalen i fodbold et par tage inden jeg rejste. Det var noget af det bedste jeg har smagt og jeg har længe tænkt på at prøve at lave det selv - og jeg synes faktisk det lykkedes ret godt!
Mange siger, at risotto er rigtig svært at lave, men denne opskrift er meget enkel. Det er dog vigtigt at bruge en rigtig god gryde og det er ikke mindst rigtig vigtigt, at man rører meget i det, så det ikke brænder på. Held og lykke!

4 personer
Det skal du bruge:
25 g smør eller margerine
1 stort løg
1 lille fed hvidløg
300 g risottoris
2 dl hvidvin
1 liter færdiglavet gøntsagsbuillon
150 g revet mozarella
300 g grønne asparges
400 g store rejer


Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg fint og steg dem i margarinen et par minutter, men uden at det tager farve. Hæld risene ved og steg videre i yderligere 2 minutter. Tilsæt hvidvinen og lad det koge næsten væk. Tilsæt én dl buillon og lad det koge lidt, indtil risene har opsugt det. Tilsæt endnu en dl og fortsæt på denne måde til al buillonen er brugt - det tager omkring 20 minutter ved fuld varme. Rens i mellemtiden aspargesene, skær dem i stykker på ca. 1 cm og kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Steg rejerne i lidt olie.
Når al buillonen er brugt og det sidste er kogt ind, slukkes der for varmen og osten tilsættes. Rør godt, tilsæt asparges og rør igen. Så er risottoen klar til servering - pynt med de stegte rejer.

1 kommentar:

  1. Ej hvor ser det lækkert ud!!!!
    Det glæder jeg mig til at lave!!
    Mummmmms. Kys fra Trine.

    SvarSlet