tirsdag den 9. oktober 2012

Squashmuffins med citrusglasur



15 stk.
Det skal du bruge:
Muffins:
2 store æg
175 g brun farin
200 g hvedemel
1 spsk kanel
1 tsk natron
½ tsk salt
Saft og skal af 1 klementin eller ½ appelsin
1 dl smagsneutral olie - fx rapsolie
175 g revet squash

Glasur:
200 g flødeost
5 spsk smør
Saft og skal af 1 lime
150 g flormelis


Sådan gør du:
Muffins: 
Tænd for ovnen på 180 grader.
Pisk æg og farin til det er tykt og skummende. Tilsæt mel, kanel, natron og salt. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Fyld muffinformene 2/3 op og bag dem i 18-20 minutter. Lad kagerne køle af inden glasuren smøres på, ellers smelter den.

Citrusglasur:
Tag ost og smør ud af køleskabet i god tid, så det kan nå at få stuetemperatur - ellers klumper det. Pisk alle ingredienserne sammen i et par minutter, til massen er hvid, cremet og luftig. Smør på de afkølede kager og pynt evt. med lidt revet citronskal.

TIP: Du kan også bage kagen i en springform eller lignende, men så skal den have ca. dobbelt så lang tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar