6 store eller 12 små
Det skal du bruge:
3 dl lunkent vand
25 g gær
1/1 tsk salt
2 spsk olie
8 dl mel (jeg brugte halvt hvede, halvt fuldkornshvede)
Sesamfrø
Sådan gør du:
Rør gæret ud i det lunkne vand. Rør salt og olie ud i det og tilsæt til sidst melet. Tilsæt lidt ad gangen og vend til sidst dejen ud på en meldækket bord, for at ælte den godt igennem. Hæld dejen tilbage i skålen og lad det hæve tildækket på et lunt sted i en time.
Tænd for ovnen på 225 grader.
Ælt dejen hurtigt igennem og form bollerne. Lad dem efterhæve på pladen i 15 minutter. Pensl bollerne med lidt vand (eller hvad du foretrækker at pensle med) og "dyp" dem i en skål med sesamfrø.
Bag i ovnen i 20-25 minutter.
TIP: Bollerne kan med fordel fryses og tages op senere. De er også rigtig lækre som almindelige sandwich-boller.
Lækkert - jeg kunne godt lige klare sådan en burger der!
SvarSlet- Anne