lørdag den 27. oktober 2012
Spaghetti al tonno
Fiskens svar på den klassiske spaghetti bolognese.
4 personer.
Det skal du bruge:
1 løg
2 spsk kapers
En sjat olivenolie
2 fed hvidløg
3 ansjosfileter
2 dl hvidvin
1 tsk sukker
1 tsk tørret chili (pulver eller flager)
2 dåser tun i vand
2 dåser hakkede tomater
1 bundt frisk persille
400 g tørret pasta
Sådan gør du:
Sæt vandet over til spaghettien.
Hak løget og svits det i olivenolien sammen med kapers. Tilsæt herefter hakket hvidløg og ansjoserne, som er skåret i små stykker og lad det svitse i yderligere et par minutter. Tilsæt hvidvin og lad det koge ned til under det halve. Tilsæt sukker, chili, tun, tomater og halvdelen af persillen. Lad det koge i 10 minutter. Hvis saucen er for tyk kan du tilsætte lidt vand fra spaghettien, der gerne skulle være i gang med at koge. Når spaghettien næsten er nok, hælder du vandet fra og lader spaghettien blive i gryden - husk at slukke for varmen. Hæld sovsen og resten af persillen over (gem evt. lidt til pynt), rør rundt og lad det trække under låg i 5 minutter. Buon appetito!
TIP: Man kan sagtens udelade kapers og ansjoser - det har jeg selv gjort.
Etiketter:
Fisk og skaldyr
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ser bare godt ud. Smager det lækkert!?
SvarSletKram Triiiine.