mandag den 17. marts 2014

Kinesiske sur-søde grøntsager







4 personer
Det skal du bruge:
2 store løg, skåret i ringe
2 gulerødder, revet groft
3 kartofler, revet groft
1 fennikel, skåret i skiver
1/2 spidskål, finthakket
5 spsk sirup
1 tsk ingefær (stødt eller frisk)
1/2 tsk cayennepeber
1/2 dl hvidløgseddikke (eller 1/2 dl hvidvinseddikke med 1 fed presset hvidløg)
1/2 dl vand
150 g risnudler
En håndfuld ristede nødder til servering


Sådan gør du:
Varm en god sjat olie godt op i en wok (eller en stor gryde). Tilsæt sirup, ingefær og cayennepeber og lad det svitse kort. Tilsæt grøntsager og svits det hele godt igennem. Læg låg på og lad det simre i 10 minutter. Hæld hvidløgseddikke og vand ved og lad det simre i endnu 10 minutter. Læg risnudlerne over grøntsager og tilsæt evt. lidt mere vand. Læg låg på og kog det i et par minutter, til nudlerne er bløde. Server med lidt ristede nødder på toppen. Jeg synes det bliver bedre af at man hælder lidt soya over.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar