lørdag den 14. september 2013

Grønkålsdeller


Grønkålen er i sæson og den er fantastisk i salater og forskellige andre retter. Den er rig på jern, calcium, A-, B- OG C-vitamin, og så kommer hele 27% af energien i grønkål fra protein. Jeg synes godt man kan tillade sig at kalde det en super-grøntsag...

8 stk
Det skal du bruge:
100 g tørrede kikærter
1/2 løg
1 fed hvidløg
30 g grønkål
1,5 tsk karry
1,5 tsk paprika (gerne røget)
1 tsk salt
1/2 citron - saften heraf
1 æg
Vand
Olie


Sådan gør du:
Læg kikærterne i blød i koldt vand i mindst 8 timer.
Blend alle ingredienserne (hak kålen fint, hvis blenderen ikke kan tage det) og tilsæt vand og olie, til farsen får en konsistent, der er til at forme til frikadeller. Lad farsen hvile i køleskabet et kvarters tid, inden du steger frikadellerne i lidt varmt olie.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar