mandag den 11. februar 2013

Fastelavnsboller med krydret abrikoskompot




18 små boller
Det skal du bruge:
Dej
100 g smør
3 spsk brun farin
2 tsk stødt kardemomme
3,5 dl mælk
1 æg
20 g gær
1 tsk fint salt
575 hvedemel
1 sammenpisket æg til pensling

Abrikoskompot
200 g tørrede abrikoser
2 tsk stødt ingefær
1 vanillestang, kornene heraf
1 dl vand


Sådan gør du:
Dej
Bland smør, sirup, kardemomme og mælk i en gryde og lad det stå på middelvarme, til smørret er smeltet. Hæld det over i en skål og lad det køle af til det er lillefingervarmt. Rør ægget i, smuldr gæren i og rør saltet i. Ælt hvedemelet i lidt efter lidt, til dejen er homogen. Lad den stå tildækket et lunt sted i 1,5 time, til den er hævet til ca. dobbelt størrelse.

Abrikoskompot
Skær abrikoserne i mindre stykker og kog dem op med vand, ingefær og vanillekorn. Kog det op ved svag varme, til det har den ønskede konsistent.

Når dejen er hævet færdig rulles den ud i en tykkelse på ca. en halv centimeter og skæres i firkanter. Læg lidt af kompotten på hver firkant og fold alle hjørnerne sammen. Læg dem over på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med æg. Lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter og varm i mellemtiden ovnen op til 200 grader.
Bag bollerne i 12-15 minutter til de er let gyldne.


TIP: Abrikoskompotten kan med fordel laves dagen før og stilles på køl indtil den skal bruges.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar