torsdag den 24. januar 2013

Gulerodskage med havtornecreme




4 personer
Det skal du bruge:
Gulderodskage:
1 æg
100 g brun farin
0,75 dl olie
140 g mel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1 tsk kanel
2 gulerødder

Havtornecreme:
1 blad husblas
2 spsk vand
50 g havtornebær
25 g smør
50 g sukker
0,5 dl pasteuriserede æg



Sådan gør du:
Gulerodskage: 
Tænd for ovnen på 175 grader. 
Pisk æg, farin og olie sammen. Pisk mel, bagepulver, salt og kanel i. Riv gulerødderne groft og vend dem i dejen. Hæld massen i en smurt form og bag den i ca. 40 minutter.

Havtornecreme:
Udblød husblasen i en skål med vand.
Kom havtorn, smør, sukker, æg og vand i en gryde og varm det op under omrøring. Det skal blive til en tyk og cremet masse, men det må ikke koge.  Tilsæt den udblødte husblas og pisk godt. Hæld cremen i en skål og sæt den på køl indtil servering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar