onsdag den 2. januar 2013

Det perfekte brød


OPDATERING: Nogle gange skal det bare gå hurtigt og være nemt, så jeg har prøvet at bage brødet i ovnen uden at lade det efterhæve og uden at bage det i støbejernsgryden.
Efter den lange hævetid kan dejen hældes direkte over på en beklædt bageplade (brug en dejskraber til at få dejen ud af skålen) og bages i ovnen ved 250 grader i 20-30 minutter. Det bliver ikke lige så sprødt i skorpen, men det er stadig et rigtig lækkert brød, der især er velegnet til supper.


1 brød
Det skal du bruge:
1 g tørgær
300 g vand
400 g mel
8 g salt


Sådan gør du:
Opløs tørgæren i vandet og tilsæt mel og salt. Bare rør rundt til alt melet er vådt, det er ikke nødvendigt at ælte dejen. Dæk skålen med husholdningsfilm og lad det hæve på køkkenbordet i 12-18 timer - 18 timer er bedre end 12.

Start ovnen på 250 grader. Sæt en gryde, der kan tåle at gå i ovnen (gerne emalje eller støbejern), med tilhørende låg ind i ovnen, så den bliver varm - alternativt kan du også bruge en stegeso.
Vend dejen ud på et meldækket bord. Fold siderne sammen og tryk dejen ned et par gange. Smør en skål med lidt smør, hæld dejen op i og lad det hæve i yderligere 2 timer.

Tag gryden ud og hæld dejen op i med det samme. Sæt låget på og lad det bage i 30 minutter. Tag låget af, skru ned til 230 grader og lad det bage videre i 15 minutter. Vip brødet ud af gryden og lad det køle af i 2 timer.

TIP: For et mørkere brød, kan du erstatte ¼ eller lidt mere af hvedemelet med groft mel.

4 kommentarer:

 1. wow! lækkert brød :D
  og god blog :D
  http://kom-se.blogspot.dk/

  SvarSlet
 2. Rigtig hyggelig blog med gode opskrifter, du har her! Dejligt. Den kunne godt komme på favoritlisten :)
  Har dog lige en enkelt kommentar: Dine overskrifter er på ingen måde læsevenlige, så jeg vil anbefale dig at skifte fond på dem :)

  SvarSlet
 3. Saa er jeg i gang med broedet har lige sat det i ovnen haaber det bliver godt - min sidste kommentar kan jeg ikke se ???
  Hilsen Marianne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marianne. Jeg håber dit brød blev rigtig lækkert! :-)
   Kh Mie

   Slet