torsdag den 14. marts 2013

Sarah Bernhard kager


30 små kager
Det skal du bruge:
500 g rå marcipan
200 g sukker
3-4 æggehvider

1/2 l piskefløde
150 g mørk chokolade

Pynt, fx frysetørrede bær eller hakkede pistacienødder


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 190 grader.
Rør sukker og æggehvider sammen og lad det stå ca. 15 minutter, til al sukkeret er opløst. Bland lidt af æggemassen sammen med marcipanen i en anden skål. Tilsæt æggehvide til konsistensen er glat, men ikke for tynd. Hæld massen i en sprøjte- eller frysepose, klip et lille hul og sprøjt det ud i små kager på en beklædt bageplade. De skal være ca. samme størrelse som en fem-krone. Bag dem i ovnen i 5 minutter eller til de er let gyldne. Hold godt øje med dem, de får let for meget. Lad kagerne køle helt ned.

Kog fløde og chokolade op forsigtigt, til chokoladen er smeltet. Lad det køle helt ned, evt. til næste dag.
Pisk fløden til den er fast, men ikke alt for stiv. Hæld det i en sprøjte- eller frysepose og sprøjt det ud over bundene. Sæt kagerne på køl (gerne i fryser) mens chokoladen smeltes i vandbad. Når chokoladen er tempereret, dyppes kagerne forsigtigt heri. Pynt dem med frysetørrede bær, hakkede pistacienødder eller andet og lad chokoladen stivne inden servering.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar