onsdag den 26. september 2012

Stenalderbrød



En kollega fortalte mig om dette brød, som jeg gik i gang med at bage allerede dagen efter. Det kan sagtens bruges som et sundere og nemmere alternativ til hjemmebagt rugbrød - så kan man evt. også blende græskar- og solsikkekerner, så man får en finere konsistens. Der er ikke en knivspids mel i, så brødet er særlig velegnet til gluten-allergikere.

1 stk
Det skal du bruge:
100 g valnøddekerner
100 g mandler
100 g solsikkekerner
100 g græskarkerner
100 g hørfrø
100 g sesamfrø
5 æg
1 dl olivenolie
2 tsk salt


Sådan gør du:
Tænd for ovnen på 160 grader.
Blend eller hak mandler og valnødder fint. Bland dem sammen med resten af ingredienserne og rør det godt igennem med en ske. Hæld op i en smurt rugbrødsform og bag i ovnen i en time.

2 kommentarer:

  1. Ej hvor awesome. Kan man ikke finde ud af hvor mange kalorier der er i sådan et brød?

    SvarSlet
    Svar
    1. Så vidt jeg kan google mig frem til, indeholder hver skive ca. 150 kalorier, hvis du laver 25 skiver (:

      Slet