Det skal du bruge:
Dej
5,25 dl mel
75 g hasselnødder
Et nip groft salt
150 g smør
1 dl vand
Et sammenpisket æg til pensling
Fyld
1 løg
1 fed hvidløg
Et lille hoved broccoli
En sjat olivenolie
3 dl creme fraiche
4 æg
100 g revet ost
Sådan gør du:
Dej
Blend hasselnødderne eller hak dem fint og bland dem sammen med resten af de tørre ingredienser. Ælt smør og vand i og lad dejen hvile i køleskabet i 10 min. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Tryk den let fast rundt i kanten og lad den hvile endnu en time i køleskabet. Tænd for ovnen på 200 grader.
Pensl den kolde bund med æg, prik i den med en gaffel og forbag den i 10 minutter.
Fyld
Hak løg og hvidløg fint og steg dem i olien til de er blanke. Pil broccolien i mindre bukette og steg dem med løgene et par minutter. Pisk creme fraiche, æg og halvdelen af osten godt sammen. Hæld grøntsagerne ned i tærtebunden og hæld æggemassen over. Drys med resten af osten og bag i ca. 30 minutter.
TIP: Halvdelen af melet kan med fordel erstattes med grahamsmel.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar