søndag den 22. juni 2014

Hyldeblomstlikør - vil du være med?
Jeg er i øjeblikket i gang med at eksperimentere med hyldeblomstlikør. Jeg er ret spændt på, hvordan det ender, men det er jo næsten synd at resultatet først kommer på bloggen når hylden er afblomstret -   så er der et helt år, til chancen for at lave det igen byder sig. Men nu får I i hvert fald chancen for at være med og så laver jeg et nyt indlæg, når likøren er færdig.

Det skal du bruge:
6 store hyldeblomstskærme
1 flaske vodka (70 cl)
2 usprøjtede citroner - skallen heraf
4 store spsk honning
2 vanillestænger


Sådan gør du:
Skyl hyldeblomsterne godt og klip blomsterne af stilken. Hæld vodkaen over blomsterne i en krukke eller flaske, der kan holde tæt - fx en krukke med patentlåg. Lad det stå i 2-4 dage.

Hæld den halvfærdige likør gennem et kaffefilter eller viskestykke, så alle blomster bliver filtreret fra.  Lad gerne blomsterne stå og dryppe godt af, så det hele kommer med.
Flæk vanillestængerne og smid dem i krukken sammen med citronskal og honning. Når hyldeblomsterne er dryppet godt af, hældes likøren tilbage i krukken - honningen skal ikke nødvendigvis opløses, det skal bare stå og passe sig selv. Lad det stå og trække i en måned, inden det sidste filtreres fra og likøren er klar til at blive drukket.

Jeg har hapset opskriften fra http://olgasmad.blogspot.dk

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar