søndag den 1. december 2013

Dahl





Dal, daal, dahl. Det kan staves på mange forskellige måder, men de er alle en udgave af en asiatisk ret, en form for gryderet med linser. I Asien spiser den den som regel med ris til og det tror jeg også at jeg vil gøre i fremtiden, for det er en meget spicy ret, der vil have godt af noget til at tone det lidt ned. Men hvis man er hardcore, så kan man sagtens spise det for sig selv, som en gryderet. Det gør jeg af og til, med en klat creme fraiche på toppen og et lille stykke lunt naanbrød ved siden af.

Dahl er dejlig billigt og nemt at lave. Desuden er det en rigtig proteinrig ret og den er en god næringskilde for vegetarer!

4 personer
Det skal du bruge:
2 løg
4 fed hvidløg
En sjat olie
2 spsk fintrevet ingefær
1,5 spsk garam masala (karry kan også bruges!)
1 tsk chili
1 lille kanelstang
1 dåse hakkede tomater
2 tsk sukker
400 g røde linser
8 dl vand


Sådan gør du:
Hak løg og hvidløg og brun det i olien. Tilsæt ingefær, garam masala, chili og kanelstang og lad det småstege et par minutter under omrøring. Tilsæt tomater, sukker og salt og lad det koge lidt ind. Tilsæt til sidst linser og vand og lad det hele simre under låg i 20-30 minutter. Rør jævnligt og smag til med salt.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar