torsdag den 21. november 2013

Pizza med squash-bund

Hvem elsker ikke pizza? Og nu kommer den endda i en lidt sundere udgave. For selvom fyldet på en pizza er lutter grøntsager, så vægter bunden alligevel tungt i kalorieregnskabet. Den her bund er oven i købet rigtig nem og nogenlunde billig at lave - og så smager den helt fantastisk! Put dit yndlingsfyld på og brug evt. en færdig tomatsaucen, hvis du ikke lige magter at lave din egen.
Pizzaerne bliver ikke særlig store, men squash-bunden har en rigtig god fylde, der mætter godt.

2 små pizzaer
Det skal du bruge:
1 squash
Knap 1 dl mandler - blendet til mel
1 tsk tørret oregano
1 fed hvidløg - presset
Lidt salt
1 æg eller 1 portion ægge-erstaning

1 dåse hakkede tomater
1 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk tørret oregano
Salat og peber

Frisk mozarella
Frisk basilikum


Sådan gør du:
Riv squahen groft og vrid væden ud i et viskestykke. Læg det op i en si og lad det dryppe af mens du laver tomatsaucen.

Varm en pande godt op med olien og svits kort hvidløget. Pas på at det ikke brænder på! Hæld tomaterne på panden sammen med oregano og lad det hele simre lidt, til næsten al væsken er væk. Smag til med salt og peber.

Tænd for ovnen på 200 grader.
Pres det sidste væde ud af spuashen og bland det sammen med mandelmel, hvidløg, salt og æg(geerstatning). Del "dejen" i to, form to kugler og tryk dem flade på en beklædt bageplade. Bunden skal gerne være lige tyk over det hele, hvis kanterne er for tynde bliver de hurtigt mørke. Smid dem i ovnen i ca. 10-15 minutter, til de begynder at blive gyldne.
Tag bundene ud og fordel tomatsaucen samt evt. andet fyld på dem. Smid dem tilbage i ovnen og giv dem yderligere 3-5 minutter. Server fx med friske basilikumblade på toppen.

1 kommentar: